Ecogravel: de meest waterdoorlatende kunstgras ondergrond ooit!

Het is jammer genoeg pijnlijk actueel de laatste weken: de wateroverlast die België een week overheerste liet nare spore achter en zal altijd een zwarte bladzijde zijn in onze vaderlandse geschiedenis. Wij kregen daarom de laatste weken ook veel de vraag: ‘is kunstgras wel waterdoorlatend?!’ Het antwoord is ‘JA!’, maar niet zonder enkele belangrijke regels in acht te nemen:
Wateroverlast bij kunstgras zonder EcoGravel
Wateroverlast bij kunstgras zonder EcoGravel
Kunstgras met lava ondergrond EcoGravel
Kunstgras met lava ondergrond EcoGravel

Het kunstgras zelf

Elke soort kunstgras in ons gamma is ontwikkeld om meer dan 60 Liter/uur per m² af te kunnen voeren, dit staat garant voor een zéér stevige regenbui, vergelijkbaar met wat er in Dinant uit de lucht viel tijdens de overstromingen.

De juiste ondergrond voor kunstgras

Dan komen we bij hetgeen dat er echt toe doet: de keuze van de juiste kunstgras ondergrond. Het is jammer dat kunstgras heel vaak geassocieerd wordt met verharding zoals bv een gebonden en gecementeerde ondergrond als stabilisé of chape. Deze ondergronden voeren het water in de praktijk goed af, maar het probleem stelt zich op de langere termijn, wanneer het cement doorheen de jaren opnieuw begint te verpulveren, ontstaat er een gecementeerde zandbedding die héél slecht draineert. Met als gevolg dat er zich plots meer en meer plassen in uw tuin bevinden. Dit is natuurlijk een probleem waarop wij doorheen de jaren een gepaste oplossing hebben gevonden:

Ecogravel

Wij gebruiken onze eigen ontwikkelde onderbouw: EcoGravel. Deze ondergrond die voor 70% uit lava (dikte 0/3) bestaat is een volledig ecologische en ongebonden kunstgras ondergrond die als doel een optimale waterafvoer heeft. Na 13jaar ontwikkelen, met veel trial-and-error, hebben we dan eindelijk de ideale mix gevonden die ook nog is héél stevig en stabiel blijft onder de meest intensieve omstandigheden. Een ander heel belangrijk voordeel van EcoGravel is dat dit naderhand bij afbraak of aanpassing van de tuin, steeds opnieuw kan gemengd worden met teelaarde, om zo terug een vruchtbare grond te bekomen. Men hoeft dus niets uit te breken of betalend laten recycleren. Deze ondergrond voor kunstgrasmatten is enkel bij ons of bij één van onze partners verkrijgbaar.

Meer weten over waterdoorlatend kunstgras

Wil je graag wat meer weten over onze kunstgrasmatten en onze waterdoorlatende ondergrond EcoGravel? Contacteer ons voor meer informatie.

Vraag vrijblijvend een offerte aan of maak een afspraak met onze specialisten. Zij staan je graag bij met meer informatie over kunstgras en onze waterdoorlatende ondergrond EcoGravel. Samen bekijken we welk kunstgras best geschikt is voor jouw project en wat de mogelijkheden zijn. Voor meer informatie over kunstgras kan je onze collectie online bekijken of maak vrijblijvend een afspraak in een van onze kijktuinen in Aartselaar of Sint-Niklaas.

Gerelateerde blogs

Kunstgras door Kunstgrascenter
Wanneer u voor kunstgras kiest, geniet u het hele jaar door van een prachtige groene grasmat. Ongeacht de weersomstandigheden of invloeden van buitenaf
Wanneer u voor kunstgras kiest, geniet u het hele jaar door van een prachtige groene grasmat. Ongeacht de weersomstandigheden of invloeden van buitenaf
Natuurlijk uitziend kunstgras in tuin
Op zoek naar een leverancier van kunstgras in Mechelen en omstreken? Gevonden! Kom onze kijktuin bewonderen nabij Mechelen.
Kunstgras voor jouw tuin, speeltuin of speelplaats? Ontdek de voordelen.
Ben je op zoek naar een veilige ondergrond met voldoende valdemping voor jouw speeltuin, speelplaats of tuin? Kies dan voor kunstgrasmatten als bedekking van het...
Zoekt u een natuurgetrouw decor voor uw buitenproducten, of een frisse uitstraling voor de inkom van uw bedrijf? Dan is kunstgras de geknipte oplossing. Kunstgras...