Kunstgras voor jouw tuin, speeltuin of speelplaats? Ontdek de voordelen.

Ben je op zoek naar een veilige ondergrond met voldoende valdemping voor jouw speeltuin, speelplaats of tuin? Kies dan voor kunstgrasmatten als bedekking van het speelterrein. Weinig onderhoud en bestand tegen actieve spelende kinderen, zijn slechts enkele van de vele voordelen van kunstgras op uw speelterrein. Laat bovendien je creativiteit de vrije loop met gekleurd kunstgras en verschillende vormen. Zo ontwerp je je eigen unieke tuin, speelplaats of speeltuin.
Kunstgras voor jouw tuin, speeltuin of speelplaats? Ontdek de voordelen.

Waarom kiezen voor kunstgras als ondergrond

Kunstgras heeft weinig tot geen onderhoud nodig en is daarom zeker geschikt als ondergrond voor speeltuinen. Het is bovendien ook bestand tegen het geloop van veel spelende kinderen.

Kunstgrasmatten zijn waterdoorlatend waardoor regen niet verloren gaat en in de grond kan trekken. Zo kan je de verharding van je speelplaats of speelplein tegengaan. Gedaan dus met die grijze, harde, betonnen stenen op de speelplaats. Dankzij kunstgras oogt je speelplaats meteen veel groener. Ook kinderen gaan hier graag helemaal los.

Zowel groot als klein kan genieten van een kunstgras speelplaats. Door kunstgras te gebruiken in plaats van stenen creëer je ook meteen meer zitplaatsen. Denk maar aan de grotere kinderen op de middelbare scholen. Ze kunnen gaan zitten op het gras en even genieten van het groene uitzicht.

Kunstgras is de ideale ondergrond voor speelzones

Het grootste voordeel van kunstgrasmatten is dat het een zachte en valdempende ondergrond is. Dit betekent minder schaafwonden en pijntjes tijdens het spelen. Ideaal dus voor op de speelplaats van een lagere school, kinderdagverblijf of buurtspeeltuin. Kunstgras is ook een goede oplossing voor particulieren die graag een kindvriendelijke tuin willen aanleggen.

Bovendien is kunstgras perfect veilig voor kinderen en dieren. Kunstgras Center werkt niet met rubberen korrels, maar een Lava ondergrond. Hierdoor kunnen kinderen veilig spelen op de kunstgrasmatten. Deze materialen zijn ook nog eens natuurlijk en duurzaam. Ideaal dus voor in een kinderdagverblijf of speeltuin.

Mag het wat speelser? Kies voor gekleurd kunstgras.

Lijkt een groene kunstgras ondergrond voor je speelplaats of speeltuin toch wat saai? Wissel af met stroken of vormen in gekleurd kunstgras. Laat je creativiteit de vrije gang! Zo kan je bijvoorbeeld een wandelpad of hinkelpad maken met verschillende kleuren kunstgras. We hebben een ruim aanbod van gekleurd kunstgras in verschillende kleuren zoals: blauw, grijs, bruin, rood, roze en paars. Al deze kunstgrassen zijn kind- en diervriendelijk.

Het verschil tussen kunstgras en natuurgras

Kunstgras heeft heel wat extra voordelen ten opzichte van natuurgras, zeker op plaatsen waar veel spelende kinderen rondlopen.

  • In tegenstelling tot natuurgras, behoudt kunstgras zijn vorm en krijg je geen kale plekken, ook als er veel kinderen over lopen.
  • Kunstgras heeft weinig tot geen onderhoud nodig. Je moet het gras niet afrijden of bemesten.
  • Ons kunstgras is bovendien UV-bestendig waardoor het niet zal verkleuren bij blootstelling aan veel zonlicht. Het kunstgras blijft altijd groen en wordt niet bruin bij extreme droogte. Dit is zeer belangrijk aangezien we in België tegenwoordig steeds vaker extreme droogte kennen. Hier moet je allemaal niet van wakker liggen als je voor kunstgras kiest.
  • Bij veel regen wordt het gras vaak modderig waardoor kinderen er niet op kunnen spelen. Dit zal je niet voorhebben bij kunstgras. Kinderen kunnen dus altijd buiten spelen, ongeacht de weersomstandigheden.

Kunstgras en een zwembad, een goede combo?

Kunstgras rondom je zwembad is een goede keuze. Bij kunstgras heb je geen last van gras dat aan je voeten blijft plakken. Het water in het zwembad blijft dus langer proper. Ideaal dus ook wanneer je een zwembadje hebt staan in je tuin of kinderdagverblijf.

Meer weten over kunstgras?

Wil je de kunstgrasmatten een keer in het echt bekijken? Bezoek onze kijktuinen in Aartselaar of Sint-Niklaas.

Vraag vrijblijvend een offerte aan of maak een afspraak met onze specialisten. Zij staan je graag bij met meer informatie over kunstgras. Samen bekijken we welk kunstgras best geschikt is voor jouw project en wat de mogelijkheden zijn. Voor meer informatie over kunstgras kan je ook steeds een kijkje nemen op onze website.

Gerelateerde blogs

Kunstgras door Kunstgrascenter
Wanneer u voor kunstgras kiest, geniet u het hele jaar door van een prachtige groene grasmat. Ongeacht de weersomstandigheden of invloeden van buitenaf
Wanneer u voor kunstgras kiest, geniet u het hele jaar door van een prachtige groene grasmat. Ongeacht de weersomstandigheden of invloeden van buitenaf
Natuurlijk uitziend kunstgras in tuin
Op zoek naar een leverancier van kunstgras in Mechelen en omstreken? Gevonden! Kom onze kijktuin bewonderen nabij Mechelen.
Kunstgras met lava ondergrond EcoGravel
Het is jammer genoeg pijnlijk actueel de laatste weken: de wateroverlast die België een week overheerste liet nare spore achter en zal altijd een zwarte...
Zoekt u een natuurgetrouw decor voor uw buitenproducten, of een frisse uitstraling voor de inkom van uw bedrijf? Dan is kunstgras de geknipte oplossing. Kunstgras...