Kunstgras en honden, een ideale combinatie

U kent de voordelen van kunstgras, maar is het wel geschikt voor uw tuin als u een hond heeft? Het antwoord is een volmondig ja. Uw twijfel is waarschijnlijk tweeledig. Ten eerste bent u bang dat het gras niet tegen uw honden bestand is. Daar hoeft u zich helemaal geen zorgen over te maken. Dankzij de hoge kwaliteit van ons kunstgras kunnen honden er volop op lopen, spelen en zelfs proberen erin te graven. Het kunstgras blijft in perfecte staat doordat het erg sterk en duurzaam is. Daardoor is ons kunstgras voor hondeneigenaars ook nog eens kostenbesparend. Onze 10 jaar garantie neemt misschien uw laatste twijfels weg!
Kunstgras en honden, een ideale combinatie

Meer voordelen van kunstgras met honden

Ten tweede vraagt u zich misschien af of het kunstgras uw hond wel aanstaat. Ook daarop kunnen wij bevestigend antwoorden. Honden spelen net zo lief rond op kunstgras als op natuurlijk gras, maar dan zonder gevaar het gras te beschadigen. Ook voor uw huisdier is het fijn dat het gras altijd groen en vol is, zonder modderpoelen of droge plekken. Als de zon schijnt zal uw hond heerlijk op het kunstgras gaan liggen slapen of uitrusten. En een extra voordeel voor u: met kunstgras maken honden geen modderpootjes in huis.

Ook de hygiëne van kunstgras is een belangrijke reden om ervoor te kiezen als u huisdieren heeft. Als uw hond een plasje doet, is er geen enkel probleem. De urine sijpelt gewoon door het gras heen de bodem in, net als bij natuurlijk gras. Grotere ongelukjes blijven op het gras liggen en kunt u gemakkelijk verwijderen. Daarna kunt u het kunstgras weer smetteloos schoonmaken: een zeer propere oplossing voor uw tuin.

 
 

Waarop moet je letten bij de aankoop van diervriendelijk kunstgras?

  • De lengte van de grasvezel is superbelangrijk. Kies voor jouw gebruiksgemak voor een soort niet hoger dan 3 cm. Langere grassen maken het moeilijker om de uitwerpselen van je trouwe vriend te verwijderen.
  • De sterkte van de grasvezel telt ook mee. Hoe steviger, hoe makkelijker in onderhoud.
  • Het gewicht en het aantal steken mag je ook niet vergeten: idealiter ligt het gewicht en het aantal steken gemiddeld op 2,8 – 3 kg met minstens 14 steken per 10 cm.
  • Kunstgrascenter ontwikkelde 2 soorten kunstgras die jou en je hond zorgeloze momenten bezorgt.

Kies je voor Comfort 40N of Air 30 kun je rekenen op jarenlang gebruiksgenot.

Kunstgrascenter adviseert over kunstgras en honden

Wilt u dit sterk kunstgras speciaal voor honden komen ontdekken? Kom dan eens langs in een van onze kijktuinen. Daar kunt u al onze kunstgrassoorten met eigen ogen komen bekijken. Wij voorzien u daar graag van advies op maat. Vervolgens komen onze professionele tuinaanleggers het kunstgras bij u thuis aanleggen.
Bent u benieuwd naar alle mogelijkheden? Dan kunt u ook direct vrijblijvend een offerte aanvragen. Wij horen graag van u.

Gerelateerde blogs

Onderhoud kunstgras bij vriesweer
Zelfs met extreme en langdurige winterse omstandigheden zal uw kunstgras niet beschadigen, afbreken of verkleuren, natuurlijk gras zal hier veel sneller onder lijden. Kunstgras is...
Droog gras herstellen: een (on)mogelijkheid?
De hoge temperaturen deden het Belgische gras geen goed. Zeker de combinatie met een sproeiverbod zorgde voor verbrande plekken in gras en gazon. Binnen enkele...
Een weelderig groen gazon waar uw buren jaloers op zijn? Een grasveld dat de stoere spikes van uw kleine Cruyff weerstaat? Of een uitnodigend zacht...
Kunstgras leggen
Bent u op zoek naar kunstgras voor in uw eigen tuin of op uw terras of balkon? Dan is het handig als u iets meer...
De vele voordelen van kunstgras plaatsen
Behoefte aan een beetje groen in uw tuin of op uw balkon? Heeft u wel eens overwogen om kunstgras te plaatsen? Kunstgras is een betaalbaar...