Blent™ Ecoterra: 100% natuurlijke ondergrond voor kunstgras

Blent™ Ecoterra is dé innovatieve en ecologische kunstgrasondergrond die ontwikkeld is om optimale waterafvoer te garanderen, zonder dat de duurzaamheid van de structuur in het gedrang komt. Deze oplossing biedt een milieuvriendelijk alternatief voor traditionele, verhardende ondergronden zoals stabilisé of chape, die op lange termijn drainageproblemen kunnen veroorzaken. Ontdek hoe Blent™ Ecoterra jouw tuin kan verbeteren!

Waarom kiezen voor Blent™ Ecoterra?

Optimale waterafvoer

Het speciale mengsel van Blent™ Ecoterra is ontwikkeld om hemelwater vast te houden en grondwater aan te vullen. Het is een milieuvriendelijke oplossing die het gebruik van drinkwater voor irrigatie en andere niet-drinkbare toepassingen aanzienlijk vermindert.

Potentieel voor steden

Blent™ Ecoterra kan vooral nuttig zijn in stedelijke gebieden waar waterbeheer een grote uitdaging vormt vanwege verharding en beperkte ruimte voor groen. Het kan helpen bij het verminderen van regenwaterafvoer in riolen en bijdragen aan het vergroenen van stedelijke ruimtes.

Herbruikbaar en stevig

Blent™ Ecoterra kan opnieuw gemengd worden met teelaarde, zonder extra kosten voor afbraak of recycling. Bovendien blijft het intact, zelfs onder zware belasting of intensief gebruik.

Wateroverlast bij kunstgras zonder EcoGravel

Waarom is de ondergrond voor kunstgras zo belangrijk?

  • Belang van goede waterafvoer: Veel kunstgrasinstallaties worden uitgevoerd op ondergronden zoals stabilisé of chape, die weliswaar in het begin goed water afvoeren, maar na verloop van tijd hun efficiëntie verliezen. Het cement in deze ondergronden verpulvert langzaam, waardoor een slechte waterdoorlatendheid ontstaat en plassen in de tuin kunnen ontstaan.

  • Het lange termijn probleem: Na jaren van gebruik kan een gecementeerde zandbedding ontstaan die slecht draineert. Dit leidt tot waterophoping en kan schade aan zowel de tuin als het kunstgras veroorzaken.

Blent™ Ecoterra: de oplossing voor optimale waterafvoer

Blent™ Ecoterra is een revolutionaire ondergrond die speciaal is ontwikkeld om deze problemen aan te pakken en biedt een aantal unieke voordelen:

  • Ecologisch en duurzaam: Blent™ Ecoterra bestaat voor 70% uit lava (korrelgrootte 0/3), een volledig natuurlijke en ongebonden ondergrond. Lava staat bekend om zijn uitstekende waterdoorlatendheid en duurzaamheid, wat ervoor zorgt dat het water snel en efficiënt wordt afgevoerd.

 

  • Jarenlange ontwikkeling: Na 13 jaar van intensief onderzoek en ontwikkeling, waarbij veel trial-and-error kwam kijken, hebben we de ideale mix gecreëerd. Dit maakt Blent™ Ecoterra niet alleen waterdoorlatend, maar ook uiterst stevig en stabiel, zelfs onder zware belasting.
  • Herbruikbaar en milieuvriendelijk: Een van de grootste voordelen van Blent™ Ecoterra is dat het bij eventuele aanpassing of afbraak van de tuin kan worden hergebruikt. Het kan eenvoudig gemengd worden met teelaarde om opnieuw een vruchtbare bodem te creëren, zonder de noodzaak om iets uit te breken of te betalen voor recycling. Dit maakt het een uiterst milieuvriendelijke oplossing.

Ontdek het resultaat

Wil je zien hoe onze Blent™ Ecoterra lava-ondergrond water moeiteloos doorlaat? Bekijk deze video voor een demonstratie van Blent™ Ecoterra in actie.

Meer weten over Blent™ Ecoterra?

Blent™ Ecoterra is exclusief verkrijgbaar via ons of onze partners. Wil je meer informatie over onze waterdoorlatende kunstgrasmatten en ondergronden? Neem gerust contact op met onze specialisten.